Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Уилямс не се продава

Тимът на Уилямс не се продава

899
0
Уилямс, питстоп
снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс не се продава. Това заяви днес в Баку заместник-шефът на тима Клер Уилямс. В последните седмици се появиха информации, че Дмитри Мазепин води преговори за купуването на отбора на Франк Уилямс.

Според информацията Мазепин, който е заместник-шеф на борда на директорите на руския химически гигант Uralkali, се е свързал с Уилямс преди повече от месец. А преговорите са продължили по време на миналия кръг в Китай.

Екипът от Гроув е в сериозна криза в последните 2 сезона, като през този категорично е най-слабият отбор в решетката. Тимът закъсня много с подготовката на колата и пропусна първите 2 дни от тестовете в Барселона.

Това доведе до излизането на техническия директор Пади Лоу в отпуск, което по всяка вероятност ще бъде последвано от неговото напускане. Мазепин имаше сериозен интерес към това да закупи Форс Индия през миналия сезон. Но не успя да се пребори с Лорънс Строл и неговия консорциум.

„Не сме се срещали с г-н Мазепин, за да говорим за сделка, каза Клер. – Имахме кратък разговор в средата на миналата година, но след това не сме водили преговори. И съм категорична, че Уилямс не се продава. Не виждам защо трябва да го правим.”

Според Клер е нормално такива слухове в медиите да се появяват в период, който е доста труден за тима.