Начало BG спорт Time Attack Balkans се завръща тази неделя

Time Attack Balkans се завръща тази неделя

294
0
Time Attack Balkans 2020

Първият кръг на Time Attack Balkans 2020 ще се проведе тази неделя на гръцката писта Серес. Близо 30 са записаните участници от България и Гърция, които ще премерят сили при над 30 градусови жеги според прогнозите в момента.

Миналогодишният шампион – Димитър Иванов с Honda S2000, който беше фаворит за спечелването на титлата и през тази година, има технически проблеми с автомобила. Той със сигурност ще пропусне първия кръг. Другият фаворит – Владислав Димитров с Porsche 911 GT3-RS, не е сигурно, че ще успее да участва.

Това отваря възможност пред Тодор Мелемов, който ще дебютира в шампионата със своето BMW E36 2.5 Turbo. На Тодор няма да му бъде лесно да спечели в неделя. Той ще срещне силна конкуренция от страна на Васил Стоянов, Илиан Петров, Методи Стоянов и Владислав Аронов. Освен това се очаква в последния момент да се включат още няколко много силни участници. Те би трябвало да направят още по-интересна битката за победата.

BMW E36 2.5 Turbo на Тодор Мелемов

Няколко са интересните промени в регламента за тази година, които би трябвало да направят разпределението на челните позиции по-непредвидимо:

  1. Освен генералното класиране за всички участници, е въведено и генерално класиране само за участниците използващи гуми, които са разрешени за улична употреба.
  2. И в двете класирания, споменати в т. 1, ще се провежда Touge Battle в края на деня, с най-бързите 8 участника от проведените сесии преди това. В Touge Battle участниците ще се изправят един срещу друг по двойки и на принципа на директната елиминация с 2 победи от 3 опита, ще определят кой ще се класира напред.
  3. Въведено е и класиране за всички новаци в шампионата – Rookie Cup. В него автоматично участват всички участници с гуми разрешени за улична употреба, които през 2019 г. не са участвали в шампионата. Всеки един от участниците в неделя, ще може да тества безплатно едно от 4-те устройства на RaceBox.

Вторият кръг от шампионата ще се проведе на 20 септември на румънската писта Мотор Парк, край Букурещ. Записванията за него вече започнаха.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter