Начало BG спорт Time Attack Balkans се завръща тази неделя

Time Attack Balkans се завръща тази неделя

484
0
Time Attack Balkans 2020

Първият кръг на Time Attack Balkans 2020 ще се проведе тази неделя на гръцката писта Серес. Близо 30 са записаните участници от България и Гърция, които ще премерят сили при над 30 градусови жеги според прогнозите в момента.

Миналогодишният шампион – Димитър Иванов с Honda S2000, който беше фаворит за спечелването на титлата и през тази година, има технически проблеми с автомобила. Той със сигурност ще пропусне първия кръг. Другият фаворит – Владислав Димитров с Porsche 911 GT3-RS, не е сигурно, че ще успее да участва.

Това отваря възможност пред Тодор Мелемов, който ще дебютира в шампионата със своето BMW E36 2.5 Turbo. На Тодор няма да му бъде лесно да спечели в неделя. Той ще срещне силна конкуренция от страна на Васил Стоянов, Илиан Петров, Методи Стоянов и Владислав Аронов. Освен това се очаква в последния момент да се включат още няколко много силни участници. Те би трябвало да направят още по-интересна битката за победата.

BMW E36 2.5 Turbo на Тодор Мелемов

Няколко са интересните промени в регламента за тази година, които би трябвало да направят разпределението на челните позиции по-непредвидимо:

  1. Освен генералното класиране за всички участници, е въведено и генерално класиране само за участниците използващи гуми, които са разрешени за улична употреба.
  2. И в двете класирания, споменати в т. 1, ще се провежда Touge Battle в края на деня, с най-бързите 8 участника от проведените сесии преди това. В Touge Battle участниците ще се изправят един срещу друг по двойки и на принципа на директната елиминация с 2 победи от 3 опита, ще определят кой ще се класира напред.
  3. Въведено е и класиране за всички новаци в шампионата – Rookie Cup. В него автоматично участват всички участници с гуми разрешени за улична употреба, които през 2019 г. не са участвали в шампионата. Всеки един от участниците в неделя, ще може да тества безплатно едно от 4-те устройства на RaceBox.

Вторият кръг от шампионата ще се проведе на 20 септември на румънската писта Мотор Парк, край Букурещ. Записванията за него вече започнаха.