Начало Други Тимо Глок тества за BMW в DTM

Тимо Глок тества за BMW в DTM

62
0
Тимо Глок

Тимо Глок ще тества през тази седмица BMW M3 DTM на пистата Рикардо Тормо край Валенсия. Там в сряда и четвъртък ще бъдат направени първите тестове за тази година. Така броени дни след като стана известно, че германецът напуска екипа на Маруся във Формула 1, той явно има сериозни предложения за работа.

„Радваме се, че ще можем да предоставим шанс на Тимо, да опознае нашият автомобил BMW M3 DTM във Валенсия“, заяви Йенс Маркардт, спортният директор на BMW.

„Тимо е доказал многократно своите пилотски качества през дългите години във Формула 1. Чудесно е, че в рамките на тези тестове той прави едно завръщане към корените.“

„Радвам се много на възможността да тествам BMW M3 DTM, защото имам добри спомени от времето прекарано в BMW Motorsport“, обясни от своя страна Тимо Глок. „От друга страна със сигурност ще видя достатъчно познати лица във Валенсия от фирмата. Чакам с нетърпение изпитанията.“

Глок стартира своята кариера с едноместни състезателни автомобили във Формула BMW. През 2001 печели титлата в серията, а три години по-късно той прави дебюта си във Формула 1 с екипа на Джордан. През 2007 г. той се завръща на работа в BMW, когато е тест пилот за Формула 1 екипа на фирмата BMW Sauber F1 Team заедно със Себастиян Фетел. В последствие той кара за екипа на Тойота и този на Маруся, с който се раздели по взаимно съгласие вчера.