Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете искат справедливост от Бриджстоун

Тимовете искат справедливост от Бриджстоун

27
0

Отборите от F1 са открили разлики в договорите си с Бриджстоун като за някои условията в тях са много по-изгодни, отколкото за други.
###
Отборите от F1 са открили разлики в договорите си с Бриджстоун като за някои условията в тях са много по-изгодни, отколкото за други. Екипите обаче искат производителят на гуми да се отнася еднакво към всички тях.
Разкритието изплува на срещата на шефовете на отбори в Монако миналата седмица. Дискусията се разгорещи още повече след като стана ясно, че някои екипи трябва да си плащат за гуми, а други потвърдиха, че ще ги получават безплатно. Всички се съгласиха, че ситуацията е абсолютно недопустима и ще трябва да окажат натиск върху Бриджстоун, за да сключат сделки с еднакви условия. Бърни Еклестън от своя страна гарантира, че ще се набърка, за да се разреши проблемът.
На срещата не присъстваше представител на японците, но по-късно говорител на компанията заяви: „Бриджстоун са изненадани, че аспекти от доставката на гуми са били дискутирани на скорошната среща на шефовете на отбори. Детайлите от договорите на Бриджстоун със съответните тимове са конфиденциални”
От японската компания обаче увериха, че всички сключени контракти не противоречат на правилата за 2007 г. Освен това подчертаха, че правилникът на ФИА изисква гумите за състезания и тестове да са безплатни от 2008 г. Пари ще се взимат за допълнителните гуми, които са нужни на тимовете, за изпитания във въздушните им тунели и фабриките.