Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете още не са взели решение относно връщането на дозареждането

Тимовете още не са взели решение относно връщането на дозареждането

1122
0
питстоп, Бокс, дозареждане
снимка: ATP

Отборите от Формула 1 още не са решили дали ще подкрепят или не връщането на дозареждането с гориво от 2021 г. Това заяви шефът на Хаас Гюнтер Щайнер пред racefans.net на Дитер Ренкен.

Наскоро президентът на ФИА Жан Тод заяви, че иска спортът да разгледа възможността да бъде въведено отново презареждането с бензин по време на състезанията. Целта е те да станат по-интересни и непредвидими.

Това беше един от поводите за среща на шефове и технически директори на отборите с представители на ФИА и ФОМ. Тя се състоя в Женева миналия вторник.

„Отборите не стигнахме до решение дали дозареждането трябва да бъде позволено отново“, каза Щайнер. „Нужно е да се свърши още работа, за да се види дали това си заслужава или не.“

Друга от дискутираните теми е била тази пилотите да имат повече свобода да се състезават един с друг, без да се страхуват, че ще получат наказание за всяко свое действие на пистата. Щайнер каза, че по този въпрос също няма окончателно становище.

Лично той изцяло подкрепя идеята пилотите да имат повече свобода да се борят един с друг. Гюнтер сподели още, че по време на срещата е било говорено много за гумите. И какви трябва да бъдат те в бъдеще.