Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете от ФОТА са отговорили на Мозли

Тимовете от ФОТА са отговорили на Мозли

57
0

В понеделник президентът на ФИА Макс Мозли покани осемте бунтуващи се Ф1 тима да се регистрират за шампионата догодина без да поставят условия, въпреки силното им недоволство относно мерките за ограничаване на бюджетите за догодина.

Мозли обясни, че членовете на ФОТА могат да преговарят за корекции в правилата само ако са потвърдили участието си, но също така заяви, че всякакви договорки ще бъдат правени само ако те бъдат приети от всички отбори във Ф1, а не само от членовете на ФОТА.

След като написа писмо до асоциацията късно в понеделник, Мозли настоя за отговор от осемте тима не по-късно от края на работното време във вторник, 9-ти юни.

Според слуховете писмо с отговор е било изпратено от ФОТА вчера, но никаква част от съдържанието все още не е известна.

Въпреки това обаче бе насрочена нова среща между членовете на ФОТА, като тя ще се състои днес. Най-вероятно след нейното приключване ще станат известни и детайли около съдържанието на писмото.

Това, което е ясно обаче, е че Ферари, Рено, Макларън, Браун, Тойота, БМВ, Ред Бул и Торо Росо нямат никакво намерение да участват в шампионата за 2010-та година безусловно.

Освен проблемите около лимитирането на бюджетите остава и въпросът за управлението на спорта. Нов, променен договор Конкорд между Ф1 тимовете, собственика на комерсиалните права и ФИА също е важна част от сделката, която ФОТА се опитва да сключи.

Очаква се списъкът с участниците във Ф1 през 2010-та да бъде оповестен в петък.