Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете по-склонни да се срещнат с Мозли

Тимовете по-склонни да се срещнат с Мозли

68
0

Франк Уилямс вярва, че отборите от Формула 1 ще са по-склонни да се срещнат с президента на ФИА, Макс Мозли, на Монца, отколкото при последната му поява по време на Гран при на Монако.

Това е първата визита на англичанина, откакто ФИА му гласува вот на доверие покрай скандалите с личния му живот.

И въпреки че производителите на двигатели избегнаха контакт с Мозли в Монако, след като отказаха да присъстват на среща за обсъждане на намаляването на разходите, Уилямс вярва, че подобна ситуация сега би се развила по коренно различен начин.

„Това, което се е променило толкова много с изключение на факта, че личните проблеми на Мозли са решение, а позицията му във ФИА – потвърдена, е, че отборите осъзнават, че трябва да спестят пари и то много пари” – казва Уилямс.

„Има желание от страна на всички за намаляване на разходите във Формула 1 възможно най-скоро – и то по практичен и разумен начин, без някои тимове да остават ощетени. Именно за това се бори Макс.”

Уилямс не се съмнява, че Мозли ще представи свои собствени идеи за намаляване на разходите, ако отборите не представят своите собствени виждания.

„Определено ще го направи и със сигурност ще се чувства доста по-уверен в себе си” – обяснява Уилямс. „Знам, че целта му е да напусне поста си, оставяйки забележителни, полезни и практични неща – за да бъде сигурен, че има разумни редукции на разходите. Повечето тимове са наясно, че понастоящем се харчат много пари.”

Уилямс също така вярва, че до октомври новосформираната асоциация ФОТА ще може да помогне с идеи за нови правила.