Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете са заинтригувани от проблемите със зареждането

Тимовете са заинтригувани от проблемите със зареждането

53
0

Тимовете във Формула 1 признаха, че са озадачени от проблемите с презареждането по време на Гран при на Унгария.

Торо Росо, Уилямс, Хонда и Тойота имаха проблеми с шланговете за зареждане на гориво – и при всички тях без Тойота се появиха и кратки пламъци. Затова и в момента шефовете на всички отбори търсят причините за проблемите, като президентът на Тойота, Джон Хаует, подозира, че високите температури може да са били един основополагащ фактор.

„Наистина трябва да разгледаме причините” – казва Хаует пред autosport.com. „Загубихме пет секунди и мислим, че отчасти се дължи на температурата.”

„Когато температурите са толкова високи, се появява един натиск, идващ от резервоара. С това гориво не можем да охладим толкова резервоара и всички имаха някакви оплаквания – Торо Росо, Хонда и Уилямс имаха някои сериозни проблеми.”

Ник Фрай от Хонда пък каза: „Това, което поне ние видяхме, бе, че накрайникът на маркуча не бе изцяло квадратен и това си беше проблем.”

„Засега не се вижда да има някакви други причини, но в резултат на това изсипахме около половин литър гориво, като бързо се появиха пламъци. След това просто ползвахме нов шланг за зареждане, така че да няма повече проблеми.”

„Интересно е да се разбере какво е станало с другите коли, тъй като е ненормално да има толкова много малки пожари. Може да е съвпадение, но не изглежда да е такова.”