Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете ще ползват данни за пистата в Остин от 2014 г., смята...

Тимовете ще ползват данни за пистата в Остин от 2014 г., смята Пади Лоу

52
0

Тимовете във Формула 1 ще трябва да използват данни за представянето на болидите на пистата в Остин от 2014 г., смята техническият директор на Мерцедес Пади Лоу. През миналата година напрактика целия уикенд се проведе на мокро, като пилотите караха със сликове едва във втората половина от състезанието. Заради силните валежи втората свободна тренировка бе отменена, а квалификацията отложена за неделя сутринта.

За тази година прогнозите са за топло и слънчево време, което означава, че условията на трасето ще са коренно различни спрямо тези миналата година и подобни на тези от 2014 г. Затова според Лоу тимовете ще трябва да работят по настройките на колите спрямо данните от 2014 г. , които ги поставя пред необичайно предизвикателство.

„Всъщност имаме много малко актуални данни, които да вземем за база за представянето на колата и гумите на тази писта, каза Пади Лоу. – Ще сме поставени в необичайна ситуация. Имаме гумите медиум, софт и суперсофт за този уикенд, което вероятно ще доведе до по-бързи времена спрямо тези, които сме виждали досега на това трасе.”