Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимовете ще са приятно изненадани от обновената Интерлагос

Тимовете ще са приятно изненадани от обновената Интерлагос

49
0
Гран при на Бразилия,Интерлагос

Отборите от Формула 1 ще бъдат изключително приятно изненадани от новите съоръжения на пистата Интерлагос край Сао Пауло. Това заяви управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун. Трасето ще бъде домакин на предстоящата Гран при на Бразилия през следващия уикенд и по него има редица подобрения, като обновен питлейн и нови сгради в падока.

И това е сама първата част от обновленията по нея, които ще продължат и през следващата година, които ще включват цялостна реконструкция на питлейна. Бърни, който посети пистата по-рано тази седмица, приветства промените и заяви, че критиките към нея в последните години са били неоснователни.

„Отборите ще бъдат на седмото небе от обновената материална база на Интерлагос, заяви британският милиардер. – В миналото бях много ядосан от критицизмът на отборите относно структурата. А на други писти тя беше по-лоша. Оценявам усилията на организаторите.“

„Мисля, че решението, което намерихме, е най-доброто, заяви кметът на Сао Пауло Фернандо Хадад. – Повече от удовлетворен съм от резултатите, които постигнахме. Всичко е според плана, който дискутирахме с техническите групи. Новият комплекс в питлейна ще бъде завършен през 2016 г.“

Екълстоун заяви още, че подобренията по трасето ще увеличат шансовете на това Ф1 да остане в Бразилия за дълъг период напред. „Винаги съм се чувствал бразилец, каза на шега още Бърни. – Тук сме били вече около 40 пъти. Мисля, че ще продължим. Мисля, че сега хората ще бъдат по-заинтересовани. Мисля, че имаме нужда от повече ентусиазъм от страна на Глобо (Бразилската телевизионна мрежа, която отразява Ф1).