Начало Formula E News Тимът на Трули спира участието си във Формула Е

Тимът на Трули спира участието си във Формула Е

165
0

Екипът на Ярно Трули във Формула Е няма да продължи участието си в шампионата. Очаква се това да бъде потвърдено официално преди следващия състезателен уикенд от първенството в Пунте дел Есте в Уругвай на 19 декември.

Така само 18 коли ще продължат да се състезават, преди да бъде намерен заместник на екипа на Трули през следващия сезон. По информация на „Аутоспорт” това ще бъде напълно нов отбор, който ще участва с 4 коли. Според Sky това може да е и британския автомобилен производител Ягуар.

Оттеглянето означава, че сезонът за тима на победителя в Гран при на Монако от 2004 г. Трули ще приключи само с няколко инсталационни обиколки на Донингтън Парк с болида Motomatica JT-01. Екипът не успя да участва в Китай (Пекин) и Малайзия (Путраджая), след като не премине техническия преглед.

При това положение пилотът Витантонио Лиуци, също бивш състезател от Ф1, остава без място, докато Салвадор Дюран вече беше отстранен от тима заради неспазване на договора си. На неговото място седна самият Трули, но така и не успя да направи дори една обиколка.