Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Титлата ще се реши в последния кръг, смята Тото Волф

Титлата ще се реши в последния кръг, смята Тото Волф

37
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че битката за титлата между Люис Хамилтън и Нико Розберг ще се реши в последния кръг от сезона в Абу Даби.

Британецът изоставаше с 43 точки в класирането от съперника си след първите 5 кръга, но след това спечели 5 победи в следващите 6 старта и сега води в първенството с 6 точки. Според Волф обаче серията на Хамилтън няма да се отрази особено негативно на Нико, който щял да отговори на предизвикателството и борбата да продължи до края на сезона.

„В началото на сезона Розберг спечели толкова много точки спрямо тези на Люис и виждате, че нещата се обръщат в двете посоки. Мисля че на този етап за пилотите е важно да се печели, но също така да бъде на подиума постоянно и да избягва грешки. Отпаданията са тази, които костват загубата на шампионата. Мисля, че той ще се реши в последното състезание.”

Въпреки силното каране на Люис напоследък, Волф също така не вижда причина да се смята, че британецът е непобедим. Според него обратът в представянето на Хамилтън не е бил вдъхновен от случилото се в Гран при на Испания, когато той и Розберг се сблъскаха още в първата обиколка и отпаднаха.

„Няма определен момент за това (промяната при Хамилтън), коментира австриецът. – Познаваме ги двамата с Нико вече от 4 години и е важно за тях да се концентрират върху своите силни страни. Имахме разговори с Нико в края на миналата година когато се представяше много силно и въпросът беше дали той може да задържи формата си и следващата година. И той успя. Изпреварваше много Люис в началото на сезона и всеки казваше: Дали това е новият Нико? И след това нещата се обърнаха.”