Начало Картинг Титлите в картинга ще се решават в Кюстендил

Титлите в картинга ще се решават в Кюстендил

283
0

Последният шести старт от националния картинг шампионат на писта „Пауталия” ще определи новите шампиони за сезон 2021. Финалният кръг е този уикенд в Кюстендил.

Последните битки ще излъчат новите първенци в три класа, като във всички тях се очакват изключително оспорвани надпревари.

В клас Мини БГ лидер след пет кръга е дебютантът Калоян Гьошев (244 т.), който ще има сериозна конкуренция този уикенд.

Втората позиция заема Пресиян Стоянов (227 т.), като разликата им е само 17 точки. Третото място в класа заема Деян Дамянов, на 41 точки от лидера. Шансове за титлата има и Силвия Станчева, тя е на 58 точки от първото място.

Най-малката разлика в битката за титлата е в клас No Gear Open – лидерът Кристиян Димитров е на 5 точки пред Томи Хаджийски – 228 на 223.

В този клас цял сезон се получават оспорвани битки и сега финалът обещава страхотна надпревара. Трети в подреждането е Юлиян Димитров, който е на 82 точки от водача.

Трима пилоти ще се борят за титлата в последния кръг в клас KZ-2: лидер е Юлиян Серафимов с 205,5 точки, следван на 12 от Искрин Арабаджиев и на 25,5 от Любомир Гърков.

Тук също се очакват оспорвани сесии още от квалификациите и хийтовете в събота. Четвърти в подреждането е Владимир Арабаджиев, който е на 73,5 точки от първата позиция.

Слави Минков е на върха на класирането в клас Мини с 282 точки.

С равен актив – с по 200 – са Петър Шингов и Христо Младенов. Четвъртата позиция заема Любослав Руйков, който е със 190. Това обещава много интересен финален кръг при определянето на позициите в топ 3 в края на сезона.

Данислав Арсов си гарантира титлата в клас Rotax Junior в Букурещ.

Той събра 236 точки и води с 82,5 пред Калоян Генов, който пък е на 6 пред Самуил Иванов и битката за вицешампионската титла далеч не е приключила.

Люсиян Савов в клас Rotax Senior приключва сезона с най-голям аванс пред съперниците си – 94 точки е разликата му с Петер Мюлер.

Трети е Дейвид Митов, който е на 10 от Мюлер.

Финалният кръг от националния картинг шампионат ще се излъчва по B1B Sport този уикенд, като предаването започва в 10:30 часа в неделя, а първият финален манш стартира в 11:00 часа.