Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точките ми се дължат на стратегия, а не на скорост, призна Кобаяши

Точките ми се дължат на стратегия, а не на скорост, призна Кобаяши

59
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши не успя да прескочи и първия квалификационен сегмент на Нюрбургринг, но днес се реваншира на тима си с девето място в Гран при на Германия. Японският пилот на Заубер потегли добре на старта и още в първата обиколка взе цели пет места в колоната.

Въпреки всичко ми беше трудно, защото скоростта ни просто не бе достатъчно добра. Точките се дължат на много добра стратегия и искам да благодаря на отбора за перфектната работа. Изпреварих и двата Уилямс-а, но беше невъзможно да задмина Михаел [Шумахер]. Беше прекалено бърз на правите. Все пак съм доволен, че спечелих нещо след толкова трудната квалификация и се надявам на още по-добро представяне в следващия старт – заяви Кобаяши.

Тимът за малко не записа двойно класиране в точките, но Серхио Перес се оказа 11-и на финала и въобще не бе щастлив. Мексиканецът бе ядосан сам на себе си заради грешка в осмия тур, когато стъпи на тревата, завъртя се и се наложи да влезе рано в пита, за да смени гуми.

Това очевидно не бе според стратегията ни. Малко се възстановихме след това, но не бе достатъчно, а точките бяха целта ми – допълни Перес.