Начало Попитай Тенчев Точките за Гран при на Япония 2022

Точките за Гран при на Япония 2022

940
0

Гран при на Япония 2022 породи доста въпроси и полемики, които в скромния ми почти 30-годишен опит като страничен наблюдател и фен на спорта, не помня да съм си задавал. Няма да задавам всичките, защото очаквам в близко бъдеще да се появят отговори на повечето. Но един се откроява силно и ще ви попитам Вас като единствения специалист в България на когото се доверявам напълно за информация от кухнята на спорта.

Не ми стана ясно защо ФИА или който отговаря за състезанието, начислиха пълния брой точки на това съкратено състезание. Даже не разбрах колко точно обиколки направиха пилотите. Дори Вие коментаторите на състезанието бяхте в недоумение какво става. И кой печели от такъв край на един интересно започнал шампионат. В сянка останаха доста интересни двубои в края на състезанието и би било добре, ако беше стартирано малко по-рано за да видим развръзка в някои от оспорваните битки. Благодаря за отговорът на предния ми въпрос, както и за специалното издание на списанието за световните шампиони.

Въпрос на Цветомир Иванов

Не трябваше ли да има редуцирани точки в Япония? От къде се породи това объркване? Може ли да разясните какво точно се случи в цялата тази математика?

Въпрос на Емил Илиев
#clubs1 #askTenchev​​​ #Formula1​​​ #FormulaOne​​​​ #f1