Начало Избрани Тод: Aз и Михаел гледаме заедно състезания

Тод: Aз и Михаел гледаме заедно състезания

4989
0
Михаел Шумахер и Жан Тод
Михаел Шумахер и Жан Тод

Бившият президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод разкри, че гледа надпреварите от F1 заедно с легендата на спорта Михаел Шумахер.

Седемкратният световен шампион в F1 претърпя инцидент в края на 2013 г. Германецът падна на главата си по време на каране на ски със своя син Мик във Френските Алпи. След това Шумахер прекара немалко време в изкуствена кома.

Семейството на бившия пилот на Джордан, Бенетон, Ферари и Мерцедес не разкрива никаква информация относно здравословното състояние на германеца. Предполага се, че Михаел вече може да се изправя, да прави някои движения и да разбира отделни думи или изречения.

Тод е работил с Шумахер в тима на Ферари повече от десетилетие. Французинът бе шеф на Скудерията в най-славния период на 53-годишния спортист. Тогава Михаел спечели пет поредни титли в периода 2000-2004 г.

Бившият президент на ФИА е близък приятел на семейството на Шумахер и продължава да посещава Михаел в неговия дом в Швейцария.

„Михаел ни ми липсва. Аз го виждам. Разбира се, липсват ми нещата, които преди правехме заедно, каза Тод пред RTL.

Французинът потвърди, че гледа състезания със седемкратния световен шампион. В момента неговият син Мик се състезава за тима на Хаас.

Да, вярно е. Aз и Михаел гледаме заедно състезания“, каза Тод.

В последните няколко състезания от F1 Шумахер-младши се радва на силна форма. Пилотът на Хаас спечели първите си точки в Гран при на Великобритания, след като завърши на осмо място. Само седмица по-късно в Австрия подобри постижението си, като завърши шесто място, което стана най-доброто постижение в кариерата муу.

Тод се чувства изключително горд от постиженията на Мик Шумахер.

Бях изключително доволен от него. Върху Мик се упражнява огромен натиск. Пожелавам му най-добрия автомобил, за да може да печели състезания и титли.“

Преди няколко дни 76-годишният французин присъства на специална церемония в Кьолн. Заедно с него беше и част от семейството на Шумахер, което прие от негово име държавната награда на Северен Рейн-Вестфалия.

Тод е произнесъл реч в чест на Михаел Шумахер. Германецът получи признание не само за спортните си постижения, но и за работата си за благотворителни каузи.