Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод иска повече изпреварвания

Тод иска повече изпреварвания

65
0
Жан Тод

Президентът на ФИА – Жан Тод, изрази желание изпреварванията във Ф1 да бъдат увеличени допълнително, за да може съответно надпреварите да станат още по-зрелищни.

„Трябва да се опитаме да увеличим изпреварванията. В Абу Даби бе невъзможно. Говоря като президент на ФИА. Хамилтън имаше нови гуми и бе с две секунди по-бърз от Кубица, но не успя да го изпревари.

Отсега нататък преди една нова писта да бъде одобрена, първо ще оценяваме възможността за добър спектакъл на нея, както и безопасността й. Вече сме насрочили среща с технически експерти като Патрик Хед и Рори Бърни“, обяви французинът.

Същевременно дизайнерът на пистата Яс Марина, както и на почти всички останали съвременни трасета в календара – Херман Тилке, заяви, че не смята, че пистите му не са достатъчно атрактивни.

„Феновете винаги искат бързи завои. Но тези завои са по-трудни за изпреварване. Със сигурност има нужда от бързи завои, но за изпреварвания трябва да имаш бавен завой, после дълга права и после друг бавен завой“, смята Тилке.