Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Tод обеща подобрение във ФИА

Tод обеща подобрение във ФИА

41
0

Жан Тод обеща да подобри ефективността в управленското тяло на Ф1, ако бъде избран за президент на ФИА през октомври. След като Макс Мозли ще се откаже след 16 години на този пост, той открито показа симпатията си към Тод, което пък подейства като катализатор за решението на французина да се кандидатира за поста.

Съзнавам, че ФИА е уникална организация, която играе ролята както на управленско тяло в моторните спортове, така и като представител на моторните клубове в цял свят“

– пише 63-годишният Тод в писмо, разпратено до членски клубове на ФИА в различни страни –

„В това писмо искам да обясня моята отдаденост към заздравяването на независимостта и ефективността на ФИА в близко сътрудничество с всички останали членове.

Аз бях особено щастлив в своята кариера, тъй като се радвах на значителен успех в моторспорта и облаги, причинени от усилената работа на предишни лидери на ФИА, създали глобална платформа, на която да се състезаваме.

Чувствам, че сега за мен дойде времето, в което да дам нещо обратно на спорта и клубовете на ФИА, които ми дадоха толкова много. Бих искал да асистирам на моите колеги от мобилните клубове в тяхната важна работа, представяща публиката на моторните спортове.

Поради тези причини аз съм ентусиазиран и развълнуван да служа като президент на ФИА и съм много благодарен за вашето внимание относно кандидатурата ми.“