Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод планира само един мандат начело на ФИА

Тод планира само един мандат начело на ФИА

33
0

Жан Тод коментира, че няма намерение да следва пътя на Макс Мозли и да запазва лидерската си позиция във Международната автомобилна федерация още много години.

Французинът, който преди бе шеф на тима на Ферари, бе избран за наследник на Мозли. По повод на престоя си на върха на федерацията обаче Тод коментира пред „Гадзета дело Спорт“:

Ще остана само за един мандат, направо ми се струва лудост, като си помисля, че Мозли изкара 16 години… Имам и други неща, които искам да правя, а животът е прекалено кратък.

По време на работата си в Пежо и Ферари Тод бе известен с това, че е доста нервен, като дори на питуола често бе виждан с лепенки на пръстите. Говори се, че това бил методът му да избягва гризането на нокти.

„Стресът не липсва, просто е различен“ – коментира французинът по отношение на работата си във ФИА. „Разликата спрямо Пежо и Ферари е, че тогава ми плащаха добре, за да работя там. Вместо това сега правя нещата, защото в това ми е страстта и защото искам да допринеса към спорта, който обичам.