Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод призова Доменикали да не обръща внимание на критиките по негов адрес

Тод призова Доменикали да не обръща внимание на критиките по негов адрес

72
0
Жан Тод,Матео Бончиани

Президентът на ФИА Жан Тод призова шефа на Ферари във Формула 1 Стефано Доменикали да не обръща внимание на критиките по негов адрес и да продължава да води екипа напред.

Французинът оглавяваше Скудерията преди Доменикали и спечели 6 титли с екипа от Маранело – 5 с Михаел Шумахер и 1 с Кими Райконен. След това Ферари не са взимали корона в Гран при, като италианецът често е критикуван за състоянието на отбора и липсата на успехи.

И мен непрекъснато му критикуваха, дори когато печелехме страшно много. Упрекваха ни, че печелим прекалено и правим шампионата скучен. А Ферари винаги са били сред претендентите за титлата – и през последните години, независимо, че не стигаха до нея. Сигурен съм, че ще я спечелят отново. Всичко, което бих казал на Доменикали, е да остане здраво стъпил на земята и да се съсредоточи върху истинските проблеми – не върху това, което говорят другите – заяви Тод.

Самият Доменикали сподели след не особено добрия старт на сезона в Австралия, че Ферари не бива да се фокусират върху това какво не е било свършено достатъчно добре през зимата. Той заяви, че всички трябва да се захванат с подобрение поведението F14 T като цяло.

Междувременно Хуан Пабло Монтоя пък заяви, че липсващото звено в тима на Ферари е Михаел Шумахер. Колумбиецът, който прекрати кариерата си във Формула 1 в средата на сезон 2006 г., води едни от най-запомнящите се битки със седемкратния световен шампион.

С него сме говорили веднъж през шестте години, когато се състезавахме един срещу друг. Той бе съперник, а не приятел. Формула 1 е много затворена среда – нямаше как да отида и да седна в моторхоума на Ферари. Единственото време, когато Ферари се справяха страхотно обаче, бе когато Михаел бе при тях – заяви Монтоя пред агенция ДПА.