Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод призова стюардите към повече постоянство при взимането на решения

Тод призова стюардите към повече постоянство при взимането на решения

41
0
Жан Тод

Президентът на ФИА Жан Тод е много доволен от работата на стюардите във Формула 1 през сезон 2012 г., но все пак призова за постоянство в решенията им.

Трябва да се анализират последиците от налаганите наказания – в по-голяма степен, отколкото винаги задължително да се дават санкции. Постоянството според мен е жизненоважно – обясни французинът.

Той допълни пред стюардите, че тяхната работа е изключително трудна:

Понастоящем имате по-добра подкрепа благодарение на електронните средства, помагащи в анализа на инциденти. Единственото нещо, върху което трябва да се концентрирате сега, е как да вършите работата си още по-добре. Би било добре да говорите с колегите си, с отборите и пилотите, които могат да ви дадат чудесни гледни точки.

В такава насока вече се работи – стюардите получават бележки на свои колеги от други надпревари с цел подобряване постоянството при взимане на решение.

22 от общо 25-те пилоти, участвали в световния шампионат, са получили някакво наказание през 2012 г. Стюардите изразиха съгласие с това да бъде въведена точкова система, при която състезател да получи автоматично санкция при поредица от провинения.