Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод призова за достойна кампания

Тод призова за достойна кампания

41
0

След като политическата криза във Ф1 почти приключи, сега вниманието полека лека се насочва към кампанията за изборите, които ще определят кой ще наследи Макс Мозли.

В момента кандидатите за поста са двама – Ари Ватанен и Жан Тод. Словестната война вече бе започната от финландеца, въпреки че до изборите има още 3 месеца. В едно свое интервю той обвини конкурента си, че кампанията му е подкрепяна изцяло от ФИА.

След като Ватанен вече бе порицан както от говорител на французина, така и от фондацията на ФИА, сега и самият Жан Тод реши да отговори на съперника си, призовавайки „всички кандидати“ да „ръководят кампаниите си с достойнство“.

„Надявам се вбъдеще всички да могат да се придържат към проблемите и да уважават почтеността на този демократичен процес“, каза Тод.

Дори бившият тим на французина – Ферари, бе въвлечен в първия рунд на битката, след като Ватанен каза, че италианците биха предпочели Тод да не стане президент.

„Ферари не искат Тод да стане президент, защото смятат, че така спортът ще загуби правдоподобността си“, обяви финландецът.

„Ние никога не сме изразявали предпочитанието си за който и да било кандидат, защото тимовете не са свързани директно с изборите на президент на ФИА“, заяви обаче говорителят на Ферари – Лука Коладжани пред „inthenews.co.uk“.