Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод съгласен с идеята на Ди Монтедземоло за среща относно бъдещето на...

Тод съгласен с идеята на Ди Монтедземоло за среща относно бъдещето на F1

21
0
Жан Тод, Лука ди Монтедземоло
снимка Ферари

Президентът на ФИА Жан Тод е съгласен с идеята на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло за организиране на среща, на която да бъде обсъдено бъдещето на Формула 1.

Италианецът предложи да се събере широк кръг представители на участниците в спорта, спонсори, представители на администриращата организация и притежателя на търговските права и т.н.

Ще се обадя на спонсори, журналисти, новите медии, организатори, настоящи пилоти и такива, които са се оттеглили от спорта, на конструкторите. Ще приветствам най-интересните предложения. Казвам го като президент на ФИА, без да е необходимо да отговарям на Ди Монтедземоло. Но това е продиктувано от факта, че изпитвам огромен респект към всички в автомобилния спорт и в частност към това, което Ферари са сторили, вършат и ще продължат да правят – заяви Тод пред Гадзета дело Спорт.

Според французина спортът не е изправен в лицето на голяма криза заради новите правила. Той повтори, че според него хибридните технологии са правилния път за развитие.

Скука? Не я виждам, както и не виждам някой да намалява в състезанията, за да пести гориво. В надпреварите винаги се е търсила максимална ефективност: колкото по-малко бензин сипеш, толкова по-лека е колата и си по-бърз на трасето. 10 кг гориво са около четири десети от секундата на обиколка. Победители винаги са най-силните, които се доближават максимално до лимита. Според мен автомобилният спорт е в добро здраве. Само помислете какво направи Дитрих Матешиц в Австрия, като върна и ентусиазма на хората. А да говорим ли за 24 часа на Льо Ман, където отидоха 263 000 зрители? Страхотно състезание с Ауди, Тойота и Порше – допълни Тод.

Президентът на ФИА е на мнение, че падащите телевизионна гледаемост и рейтинги на Формула 1 не означават автоматично, че Гран при бърка някъде. Той заяви, че в наши дни има различни средства за комуникация, а и нагласите на хората се променят, както и интересите на обществото.