Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод ще се бори за възраждане на Гран при на Франция

Тод ще се бори за възраждане на Гран при на Франция

50
0

Жан Тод потвърди, че ще се постарае Франция да се върне в календара на Формула 1.

Досега домакин на френската Гран при бе пистата Маникур, но собствениците на съоръжението се отказаха от състезанието поради икономически причини. В последствие се търсеха нови места за организиране на надпреварата, но така и не се стигна до успех.

Междувременно преди два месеца президентът на Френската федерация за автомобилни спортове Никола Дешо призна, че избирането на Жан Тод би помогнало за връщането на френската надпревара. Щом Тод бе избран за президент на ФИА, той веднага избра Дешо за член на Световния съвет по моторните спортове.

По повод на бъдещето на Гран при на Франция Тод потвърди, че се водят „дискусии с нашите приятели от Френската федерация за автомобилни спортове„. Той добавя: „Надявам се, че Франция отново ще има Гран при.“

В същото време обаче Бърни Еклестън, автор на ежегодния календар за Формула 1 и шеф на спорта, коментира, че е трудно френската Гран при да бъде върната скоро: „Изпратих им договор и те ми го върнаха … Тъжно, защото ще е трудно да се намери място в календара. Те трябва да действат бързо, защото няма много време.

Според Еклестън надпреварата може да се организира най-скоро през 2013 година, ако действително домакин ще бъде Париж. Той не крие, че пистата Пол Рикар, която е негова собственост, също е опция.