Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод смята, че Шумахер може да реши да се състезава в различна...

Тод смята, че Шумахер може да реши да се състезава в различна от F1 категория

67
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер, снимка Мерцедес

Президентът на ФИА Жан Тод смята, че Михаел Шумахер няма да остане дълго време извън спорта, като сподели, че седемкратният световен шампион във Формула 1 спокойно може да се надбягва в различна от Гран при автомобилна категория.

Французинът бе начело на Ферари, когато немският пилот спечели петте си титли със Скудерията. Той е сред хората, които най-добре познават Шумахер и това е основната причина да твърди, че състезателят едва ли ще е дълго неактивен.

Кой знае, може да реши да се върне след няколко години. Решението му да се оттегли е свързано с Формула 1, така че е напълно възможно да се състезава в друга категория – обясни Тод пред италиански медии.

След първото си оттегляне в края на 2006 г. Шумахер опита силите си при моторите. Инцидент на тестове в Испания обаче доведе до контузии на врата, които поставиха под съмнение връщането му в Гран при. Германецът се възстанови успешно и изкара още три сезона във Формула 1, макар да не постигна успехите от предишната част на кариерата си.

В момента Шумахер е в Тайланд, където ще се състезава в Състезанието на шампионите. Той е в екип със Себастиан Фетел (Ред Бул) за Купата на нациите в надпреварата.