Начало Други Тодор Дунев с амбиции за дрифт сериите D1

Тодор Дунев с амбиции за дрифт сериите D1

821
0
King of Europe 2010,Todor Dunev

Евентуално участие в професионалните дрифт серии D1 догодина планира Тодор Дунев, който през сезон 2010 стана шампион в King of Europe. Новината бе обявен на пресконференция, организирана от отбора Дунев Моторспорт по повод европейската титла на пилота.

През изминалия сезон по-малкият от братята Дуневи, който се зае професионално с дрифтинг, се справи със силната конкуренция на Стария континент и в последното състезание от шампионата King of Europe на о-в Крит спечели титлата.

Мениджърът на екипа Бончо Дунев обясни, че в началото на годината са били планирани участия само в няколко състезания. След силното начало на Тодор обаче е било решено да се реализира цялостна програма. Нещо повече, за да е конкурентоспособен пилотът, по колата му преди всяка надпревара са били правени подобрения. За последният старт на о-в Крит например екипът е работил непрестанно две денонощия, веднага след което са заминали за дестинацията на състезанието.

След като Тодор вече е носител на европейската титла, логично е да преследва по-големи цели. Настоящата идея на екипа е това да са сериите D1, които се провеждат в Япония и САЩ. Вече са осъществени контактите с чуждестранни мениджъри, а евентуалното участие на българина има вариант дори да бъде подкрепено от чуждестранни спонсори.