Начало Рали Тодор Славов и Добромир Филипов с балканската рали титла

Тодор Славов и Добромир Филипов с балканската рали титла

199
0

Екипажът на Булбет рали тим Тодор Славов и Добромир Филипов спечелиха балканската рали титла след чудесно представяне в последния кръг от първенството в Шумен. Това е първи триумф за български екипаж в шампионата на полуострова от 1999 г. насам, когато първи в тази надпревара станаха братята Ясен и Дилян Попови.

Славов и Филипов показаха силна езда, която им позволи да спечелят първата си победа в балканския рали шампионат, възобновен след 14-годишна пауза. Дуетът, както вече писахме, стана 3-и в генералното класиране на Стари Столици” 2013 и първи при автомобилите с един двигателен мост. Варненците бяха и една от основните атракции в шуменското състезание, защото караха изключително атрактивно за радост на многохилядната публика изпълнила скоростните етапи на състезанието. Няколко дни преди ралито в Шумен, Славов бе определен за спортист на Варна за август.

Тодор Славов каза: Горди сме с нашето постижение. Даваме си ясна сметка, че балканското първенство все още не е на толкова високо ниво и конкуренцията не е както в големите рали шампионати, но за нас бе изключително важно да донесем титлата във Варна. Благодаря на целия отбор и на всички, които работеха неуморно, за да постигнем този успех. Надявам се, че най-сетне ще успеем да намерим подкрепата, която ни е необходима, за да развием големия потенциал, с който разполага нашия отбор и който се стараем да показваме във всеки един старт.

В крайното класиране за балканския рали шампионат Тодор Славов, който е посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г., събра 32 т. Той изпревари турчина Угур Сойлу и румънеца Валентин Порчитиану, които имат по 15.