Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота и Хонда окуражени

Тойота и Хонда окуражени

24
0

Най-добро свое класиране за сезона – 4-ти – постигна Ярно Трули (Тойота) в Гран при на САЩ. Колегата му Рубенс Барикело (Хонда) също бе доволен от своето и на тима си представяне на Инди.
###
Най-добро свое класиране за сезона – 4-то място – постигна Ярно Трули (Тойота) във вчерашната Гран при на САЩ. Освен това италианецът спечели точки за второ поредно състезание. Надпреварата бе много добра за него, като се има предвид, че стартира от питлейна. Екипът му смени част от задното окачване на колата му, което бе в нарушение на правилата и съответно Ярно бе принуден да тръгне на практика от бокса.
Бях уверен обаче, че имаме голям шанс, защото колата бе бърза. Имах и малко късмет, тъй като избегнах мелетата в началото. Много съм щастлив обаче заради това, че вървях с темпото на по-бързи от мен пилоти, при това с толкова много гориво в началото на надпреварата – заяви Трули.
В Тойота все още не са се отказали от идеята да спечелят първа победа в историята на тима тази година, обяви от своя страна шефът на екипа Цутому Томита.
Рубенс Барикело също изрази положителните си чувства от представянето на Хонда както в квалификацията, така и в състезанието. Бразилецът тръгна от 4-то място на грида и завърши шести.
Автомобилът бе чудесен за управление, което е впечатляващо, след като избрахме доста агресивна стратегия за квалификацията. Условията обаче бяха наистина трудни – състезавахме се в 37-градусова жега. Но като цяло уикендът наистина бе добър за нас. Ако продължим да работим така упорито, мисля, че ще подобрим болида още – заяви Барикело.