Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота очаквали по-предни позиции

Тойота очаквали по-предни позиции

36
0

Девето класиране в топ 6 за сезона постигна Ярно Трули с Тойота днес на пистата Яс Марина Бей преди първата Гран при на Абу Даби. Италианецът водеше битка за първите три места на грида, но в последните секунди на квалификацията се смъкна до 6-о място.

– Беше трудна сесия – наистина е безкрайно голямо предизвикателство да се бориш в такава жега – каза след сесията италианецът. – А и времената за обиколка са наистина близки, нищо, че пистата е дълга. Чувствах, че вървя добре в отделните части и съм доволен от 6-о си място. Хубаво е да се бориш за първите места на грида, а и винаги искаш да си по-напред, но свършихме добра работа. Колата е силна и според мен имаме сериозни шансове в надпреварата.

Съотборникът на Трули за втори пореден уикенд Камуи Кобаяши даде 12-о време в тренировката за място на стартовата решетка.

– Надявах се да съм сред първите 10, но пък това ми беше първата квалификация във Формула 1 на сухо и трябваше да свикна. Не ми беше лесно, но накрая бях само на около десета от 10-о място – като за първи път не е толкова зле – бе коментарът на японския пилот.

Избор на гуми и поведението им (в частност достигане до оптимална работна температура) са били ключовите моменти в квалификацията според главния мениджър шаси на Тойота Паскал Васлон.

– Като цяло напаснахме нещата, макар че се надявахме дори да сме малко по-напред на грида и с двете коли. Приличен резултат, с добро количество гориво сме, утре би трябвало да стане интересно състезание – допълни Васлон.