Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота предпочитат Кобаяши да се състезава във Ф1, вместо да остане при...

Тойота предпочитат Кобаяши да се състезава във Ф1, вместо да остане при тях

42
0

Днес от Тойота отказаха да коментират слуховете, че дизайнът на целия TF110 е за продан, но бяха по-словоохотливи що се отнася до бъдещето на техния пилот Камуи Кобаяши, за който всички специалисти бяха почти сигурни, че ще стане титуляр за тима на японците, преди те да обявят оттеглянето си от Ф1.

Тойота заявиха, че японецът ще остане свързан с тях чрез договора си с програмата за млади пилоти на марката, но ще бъде освободен, ако успее да си намери място във Формула 1.

„Ще направим всичко по силите ни, за да му осигурим възможността да кара във Ф1, дори и ако това значи той да подпише с друг работодател“, заяви говорител на марката пред изданието „AMS“.

Той също така каза, че фабриката на Тойота Ф1 Тим няма да бъде продадена или затворена, а по-скоро преструктурирана, за да може да бъде от полза на европейските моторспорт централи на Тойота.

„Планираме да превърнем TMG (Toyota Motorsport GmbH) в компания, която да е базата за участието на Тойота в моторните спортове в Европа. Точните детайли обаче все още не са обмислени.

За всички служители, които според нас вече няма да са ни нужни, ние ще подготвим добър пакет от пенсионни привилегии и помощ за намиране на нова работа“, обясни още говорителят на японците.