Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота представи TF108

Тойота представи TF108

43
0

Новият болид на Тойота TF108 бе показан официално в Кьолн, Германия.
Всички от японския тим се надяват колата да оправдае големите им очакванията за челни класирания след толкова време в шампионата без никакви сериозни успехи. Все пак по непотвърдени данни Тойота е сред отборите с най-големи бюджети в F1 и шефовете, начело на компанията в Япония, искат да видят най-накрая резултати, заслужаващи харченето на толкова големи суми.
По време на премиерата на колата президентът на отбора Джон Хоует недвусмислено заяви, че екипът трябва да се представи „значително по-добре” отколкото през изминалите сезони и допълни:
„Като отбор основната ни цел е да спечелим, което всъщност е единствената причина да съществуваме. Вярвам, че разполагаме с техническото оборудване, имаме необходимите ресурси, както и водещите отбори. Просто трябва да продължим да развиваме целия пакет и доброто представяне и резултатите ще дойдат.”
Хоует призна, че са развили колата сериозно, но е наясно, че другите отбори са направили абсолютно същото. Затова от Тойота трябва да работят по-сериозно и да влагат повече ум отколкото техните конкуренти.
TF108 ще направи първото си излизане на писта на Херес следващата неделя.