Начало Автомобили Тойота представи третата генерация Приус

Тойота представи третата генерация Приус

258
0

Тойота представи новата, трета поред генерация на Приус. Моделът, който стана почти задължителна част от PR-a на всяка една футболна или холивудска звезда, може да измине 50 мили с 1 галон бензин (или 80км с 3,8 литра). Обявен за еко-икона, за над 10 години от този автомобил са продадени повече от 1 милион броя из целия свят.

Сега новото трето поколение предлага дори по-нисък разход на гориво отпреди, като същевременно динамиката се е подобрила осезаемо. Дизайна е променен съществено, но линията на предходния модел е запазена. Новият Приус е по-тих, с повече вътрешно пространство и вече разполага с по-голям списък от екстри, като например прозрачен покрив със соларни панели, четири различни режима за настройка, интелигентен паркинг асистент и други.

Първата генерация Приус бе първият в света серийно произвеждан хибрид.

Сега в третата генерация инжинерите на Тойота са подобрили съществуващите вече системи в модела, като същевременно са внедрили и доста нови технологии, нужни за развитието на подобен автомобил.

Нов по-мощен 1.8 литров, четирицилиндров двигател помага за по-доброто представяне на автомобила на дълъг път. Мотора разполага с повече въртящ момент и така може да работи на по-ниски обороти при каране на магистрала например. Така съответно се изразходва и по-малко гориво. Използването на електрическа водна помпа и рециркулатор на изгорелите газове също допринасят за по-голямата рабоспособност на двигателя. 1800 кубиковият мотор е първия агрегат в Приус, който не се нуждае от нито един ремък, като това също допринася за икономията на гориво, а и най-вече за по-малко потенциални интервенции под капака.

За разлика от други хибридни автомобили, Приус е пълен хибрид още от представянето си. Той може да се задвижва само от бензиновия си двигател, само от електрическия или в комбинация от двата. Тази технология позволява на електрическата система да работи самостоятелно и същевременно батерията да се зарежда, когато автомобила се движи.