Начало Автомобили Тойота привикват в сервизите си още модели

Тойота привикват в сервизите си още модели

124
0

Тойота обявиха, че организират нов рекол, този път заради проблем със софтуера на спирачките. Той ще обхване нови 437 000 автомобила в целия свят, между които са моделите Приус от 2009-та насам, Приус PHV и Лексъс HS 250h. Към тях спада и японската версия на 250hр, която се продава под марката Тойота и се казва Сай.

Същевременно продажбите на HS250h и Сай са временно преустановени.

Според пресрелийса на компанията някои собственици на изброените по-горе модели са почувствали „несигурна“ работа на спирачната система на колите си при активирането на анти-блокиращата система, затова те ще трябва да посетят най-близкия сервиз на Тойота, за да бъде направена корекция в софтуера на спирачките на техния автомобил.

Според последни данни в централата на Тойота са получени около 200 оплаквания, свързани с този проблем, затова днес президентът на компанията – Акио Тойода, бе принуден за пореден път публично да поднесе своите извинения на клиентите на марката.

Освен всичко друго японците организират и още един рекол на около 7300 бройки от модела Камри, заради проблем, който може да доведе до дупка в един от предните спирачни маркучи.

Така общата бройка на моделите, които в момента Тойота привикват в сервизите си, става около 10 370 000.