Начало Автомобили Тойота рискуват втора глоба

Тойота рискуват втора глоба

55
0

Тойота рискуват получаването на втора поредна глоба заради проблема с педала на газта в колите им, който вече им причини толкова много проблеми.

Американската организация NHTSA вече глоби японския концерн с 16,4 милиона долара, заради прекалено късното деклариране на проблема, след като се разбра, че японците са обявили публично информацията за нередностите едва четири месеца, след като са разбрали за тях.

Сега, според NHTSA, Тойота всъщност са намерили два различни дефекта в педала на газта на своите автомобили, като първоначално и двата са крити от властите. Затова в същото писмо, което е изпратено на 5-ти април, и в което организацията известява Тойота за наложената им глоба, има и предупреждение, в което се казва, че на концерна може да му бъде наложена и втора глоба, заради другия дефект.

Тойота вече привикаха около 8 милиона автомобила в сервизите си заради този дефект, а същевременно ако японците искат да обжалват наложената им глоба в американския съд, те ще трябва да го направят до 19-ти този месец.