Начало Други Тойота с успешен втори тест за издръжливост на TS030 Hybrid

Тойота с успешен втори тест за издръжливост на TS030 Hybrid

38
0
тойотА

Екипът на Тойота отчете успешен тридневен тест на Моторланд Арагон в Испания. Отборът изпита хибрида TS030 Hybrid, чието излизане на писта в реално състезание бе отложено и ще се случи следващия месец директно на 24 часа на Льо Ман.

Това бяха вторите тренировки за издръжливост на тима – първите се проведоха на пистата Пол Рикар във Франция през февруари. Програмата бе да се провери докъде е стигнало развитието на автомобила, да се изпитат подобренията по аеродинамиката и хибридната система. В сряда сутринта пък започна 30-часовият тест на дълга дистанция, като петимата пилоти на тима – Алекс Вурц, Никола Лапиер, Казуки Накаджима, Антъни Дейвидсън и Себастиен Буеми – се сменяха зад волана.

Сесиите включваха освен подготвителна работа за Льо Ман и проверки на гумите, тренировки на спирания в бокса в състезателни условия и т.н. Предстоят последни изпитания пред 24 часа на Льо Ман (16-17 юни).

Моторланд Арагон прилича на Льо Ман като конфигурация, характеристики на асфалта и метеорологични условия. Ето защо успяхме да изследваме някои възможности за колата си и настройките й преди състезанието другия месец – коментира техническият директор Паскал Васлон. – Тренировките за издръжливост не бяха толкова гладки, колкото очаквахме. Успяхме да поправим проблемите и стъпка по стъпка се доближаваме до целта: автомобил, който да изкара 24-часова надпревара.