Начало Автомобили Тойота ще представят прототипа FT-86 в Токио

Тойота ще представят прототипа FT-86 в Токио

33
0

Въпреки че до отварянето на вратите на автосалона в Токио за журналистите има още близо седмица, Tойота реши да разпространи първите детайлни снимки на новото си страхотно концептуално купе – FT-86.

Kолата изглежда чудесно и малко или много напомня за последния наистина спортен модел на компанията – Супра (само като дух разбира се, не и като дизайн).

Голям въздухозаборник с масивна решетка и тънки продълговати фарове характеризират предницата на модела, а страничните мигачи са внедрени в полу-карбоновите огледала за обратно виждане. Задните светлини са изключително авангардни, а долната част на задната броня е изцяло карбонова и обгражда напълно двете масивни ауспухови тръби, между които се намира солиден дифузьор.

Вътрешността също е изключително модернистична, като задните две седалки са отделени и имат анатомична форма, точно както и предните. Трите педала не оставят никакво съмнение относно това какъв тип е трансмисията на модела, а на централната конзола има голям червен бутон за стартиране на двигателя.

Още информация относно спортното купе ще получим следващата седмица, когато ще се състои и официалното му представяне.