Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точка за Буеми след санкцията на Михаел

Точка за Буеми след санкцията на Михаел

53
0

Последната възможна точка спечели Себастиен Буеми в Гран при на Монако след наложеното на Михаел Шумахер (Мерцедес) наказание. Швейцарският пилот пресече финала в Монако 11-и, но санкцията на немския му колега му спечели позиция.

– Надпреварата бе добра за мен в смисъл, че успях да финиширам без инциденти и технически проблеми, при това пред съотборника ми. Страхотно е и това, че взех точка, макар и не на пистата. Вероятно можехме да се справим малко по-добре, ако стратегията ни бе малко по-различна, тъй като след питстопа ми се озовах зад [Витантонио] Лиуци и си вървях 11-и до финала – сподели Буеми.

Той допълни, че състезанието не е било особено вълнуващо за него – единственото му притеснение било да не мине върху останки от Уилямс-а на Рубенс Барикело.

Съотборникът му Хайме Алгерсуари пък се озова след пренареждането на класирането в незавидната 11-а позиция – първата извън зоната на точките.

– В квалификацията не се справих на ниво и се озовах 17-и, така че основната цел за днес бе да завърша състезанието. Друго не можех да очаквам на трасето в Монако, където е невероятно трудно да се изпреварва. На всичкото отгоре пилотът пред мен бе съекипникът ми, а в такива моменти не бива да се рискува. В определен момент се завъртях в първи завой, но това не ми коства позиция – обясни испанецът.