Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точка за Хюлкенберг след трудно състезание за Уилямс

Точка за Хюлкенберг след трудно състезание за Уилямс

36
0

Първа точка в кариерата си във Формула 1 спечели Нико Хюлкенберг, след като стана 10-и в Гран при на Малайзия. Младият немски пилот на Уилямс загуби позиции на старта и трябваше да спира рано в пита, за да смени волана си, но пресече финала на последното място в зоната на точките.

– Спечелихме пункт днес, като причината е може би повишената издръжливост на колата ни. Надпреварата бе трудна, тъй като понастоящем просто нямаме достатъчно скорост. Искаше ми се още по-добро класиране, но имаме работа тепърва – да наваксваме – заяви Нико.

Съотборникът му Рубенс Барикело се забави на старта и заради него маршалите на питуола извадиха жълти знамена, но бразилецът успя да потегли в крайна сметка.

– Не знам какво стана, трябва да прегледаме нещата с отбора. След това бях в дъното на колата. Опитахме различна стратегия, за да напреднем, но просто не бяхме достатъчно конкурентоспособни. Загубихме чудесна възможност – нещастно сподели Барикело.

Според техническия шеф Сам Майкъл Хюлкенберг е превъртял колелата на грида, а бразилецът не е имал достатъчно мощност.

– Викнахме Рубенс рано и сложихме твърдите гуми, но след това той попадна в трафик. Нико също направи ранен пит, тъй като имаше електрически проблем с волана си и не можеше да променя сместа за двигателя. Фокусът на работата ни след това състезание остават темпото и стартовете – допълни Майкъл.