Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точките са реалистична цел, смята Буеми

Точките са реалистична цел, смята Буеми

55
0

Още един резултат сред най-бързите 10 – трети поред – в квалификацията записа Себастиен Буеми навръх 21-ия си рожден ден. Пилотът на Торо Росо се надяваше и на по-добро от 10-о време, след като бе със седмо постижение във втория сегмент, но остана доволен и от този си резултат.

– Удовлетворен съм, особено като се има предвид колко гориво имам в колата – то ще ни позволи да сме гъвкави по отношение на стратегията. Автомобилът върви чудесно, както и през последните няколко старта. Да спечелим точки е реалистична цел – категоричен бе Буеми.

 

Съекипникът му Хайме Алгерсуари пропусна последния час за подготовка заради проблем с хидравликата в болида си и от това пострада представянето му привечер.

– Като се имат предвид сутрешните ми грижи, представянето в квалификацията бе доста позитивно, особено при положение, че не съм особено доволен от аеродинамичния баланс на болида. Не очаквах въобще да прескоча първия сегмент, след като не направих и един тур в последната тренировка. Като погледна назад към сезона си, смятам, че именно стигането до втората част на квалификацията показва прогреса ми, но имам още много да уча – призна Алгерсуари.

Главният инженер на Торо Росо Лоран Мекис пък заяви, че не е било лесно да се взимат решения кой тип гуми да се избере, тъй като са с доста подобно представяне.