Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точките се дават в края на надпреварата, оптимист е Алонсо

Точките се дават в края на надпреварата, оптимист е Алонсо

43
0

Ферари допуснаха същата грешка като Макларън в квалификацията за Гран при на Малайзия, изчаквайки прекалено дълго в началото на сесията. И в Скудерията мислеха, че дъждът ще спре, вместо което той се усили и пилотите на тима Фернандо Алонсо и Фелипе Маса ще стартират утре от дъното на грида.

– На практика при излизането ни условията бяха още по-лоши, като дори с гуми за мокро не бях в състояние да подобря времето си. Дъждът прави нещата по-впечатляващи, но точно тази тренировка се превърна в лотария. Озовахме се на пистата в грешния момент. Резултатът от квалификацията обаче струва точно толкова, колкото и хартията, на която е отпечатан, защото точките се дават в края на надпреварата. Трябва да вярваме във възможностите си и да дадем всичко от себе си – категоричен бе двукратният световен шампион.

Маса също призна, че е допусната грешка, но и той е готов да се бори в състезанието.

– Ще е трудно – обичайно, когато стартираш от дъното на решетката, но трябва да опитаме да вземе точки. Трудно е да кажа дали ще е по-добре да вали или да е сухо. Може би първия вариант – при него шансовете винаги са повече. Но пък при него със същата сила можеш и да отпаднеш – заключи бразилецът.