Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тони Фернандес напуска поста шеф на Катерам във Формула 1

Тони Фернандес напуска поста шеф на Катерам във Формула 1

41
0
Тони Фернандес

Тони Фернандес напуска поста си на шеф на Катерам във Формула 1. Решението му влиза в сила още преди края на сезон 2012 г. Според собственото му твърдение малайзийският предприемач иска да повери ръководството на човек със значителен опит в управлението на отбор от F1.

Фернандес е собственик на авиокомпанията AirAsia, компанията за спортни автомобили Катерам и на футболния отбор Куинс Парк Рейнджърс. Преди време той призна, че не е имал намерение толкова дълго да остава шеф и на отбора от Формула 1, но работата му доставяла удоволствие. Сега явно другите бизнес интереси най-накрая надделяха.

Стигнахме до заключението, че е по-добре постът да бъде поет от друг човек, за да се върви напред – коментира Фернандес. – По-добър съм в бизнеса, отколкото в намирането на десети от секундата в рамките на обиколка. Решението да създадем такава структура на ръководство бе правилно и е пример как трябва да се вършат нещата. Време е да се направи крачка напред и отборът да стигне средата на колоната.

Бизнесменът сподели и че си е намерил заместник, но не разкри името му. Смята се, че това е Жан-Франсоа Кобе, който се оттегли от Рено Спорт F1 след Гран при на Абу Даби. Той бе изпълняващ директор на компанията, като започва да работи в Рено още през 70-те години на ХХ век. Смяташе се, че Кобе се пенсионира, но е възможно точно той да поеме управлението на Катерам, които използват двигатели на френската компания.