Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тони Фернандес ще прави Алпин

Тони Фернандес ще прави Алпин

87
0
Рено Алпин

Собственикът на Катерам Тони Фернадес е пред сключване на сделка за 250 млн. паунда с концерна Рено-Нисан за начало на съвместно производство на легендарните спортни коли Алпин.

Всичко е било напълно договорено по време на автомобилния салон в Париж, но все още има детайли за изпипване на контракта.

Известният бизнесмен от Малайзия купи преди година известната британска марка за спортни коли и прекръсти тима си във Формула 1 от Тийм Лотус на Катерам, а ще получи по този начин със сигурност добра подкрепа от концерна за участието си в Гран при. Тимът му е много амбициозен и вече наброява 250 човека, а болидът за следващия сезон се конструира от светила като Марк Смит и Джон Айли.

Идеята на Тони Фернандес, който е собственик още на Куинс Парк Рейнджърс и авиокомпанията Еър Ейша, е да прави и продава автомобили Алпин в целия свят. Заедно с Рено били проучили как ще се приеме Алпин на пазари в Китай и САЩ.

По време на състезанието в Монако тази година французите показаха концепцията А-110, с която да ознаменуват 50-ата годишнина от основаването на марката.