Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Топ 5 резултат за Алонсо в домашното му състезание

Топ 5 резултат за Алонсо в домашното му състезание

85
0

Фернандо Алонсо бе невероятно щастлив от петата си позиция, която той успя да постигне в Испания днес пред родната си публика. След като стартира осми, пилотът на Рено успя дори да задмине забавилия темпото си заради липса на достатъчно гориво Фелипе Маса в края на надпреварата.

„Беше чудесно състезание за нас. Не бяхме много оптимистично настроени преди старта, а и симулациите ни сочеха, че ще финиширам 9-ти или 10-ти“, заяви спечелилият четири точки испанец.

Неговият автомобил бе най-лек от всички на старта, но излизането на сейфтикара в началото на състезанието изигра положителна роля за стратегията му.

„Имах добър старт и излязох шести след първия завой. Колата работеше наистина добре по време на състезанието, а после можех да изпреваря и Маса в последната обиколка. Също така надпреварата бе интересна и за феновете“, добави той.

„Днешният резултат и темпото ни в състезанието показаха потенциала и подобренията, направени по колата, тъй като времената на Фернандо бяха много близо до тези на пилотите в челото“, обясни шефът на Рено – Флавио Бриаторе. „Сега трябва да работим много и да продължим да се развиваме, за да можем да осигурим повече точки и за двете ни коли в идните състезания.“