Начало Автомобили Top Gear обяви Hyundai i20 N за шампион на Седмицата на скоростта

Top Gear обяви Hyundai i20 N за шампион на Седмицата на скоростта

167
0
Hyundai i20 N
Hyundai i20 N

Hyundai i20 N беше обявен за шампион на Седмицата на скоростта на Top Gear за 2021 г. Моделът демонстрира най-доброто представяне от група от 26 спортни коли. Седмицата на скоростта се проведе в продължение на няколко дни на тестовата писта на Top Gear Dunsfold, където хотхечът превъзхожда конкурентите си в серия от изчерпателни тестове. Претендентите на бяха модели от някои от най-ориентираните спортни марки в света. Състезанието включваше леки двуместни спортни автомобили, хибридни модели с мощност 1000 конски сили и напълно електрически спортни купета.

След предварителните оценки бяха отделени пет модела, бяха счетени за най-забавни за шофиране. Те се състезаваха по пътищата на Националния парк Ексмур във Великобритания. В крайна сметка съдиите, включително експертният редакционен екип на Top Gear, британският автомобилен журналист Крис Харис и героят на Top Gear Стиг, коронясаха i20 N като шампион. Въпреки че хотхечът беше най-достъпният претендент на Speed Week 2021, i20 N се открояваше благодарение на вълнуващото си управление, съчетано с енергичен двигател, стегнато окачване, ежедневен комфорт и страхотен звук.

Седмицата на скоростта винаги е пълна с изненади. Това, което не очаквахме, беше най-достъпната кола тук, която да направи такова впечатление за напълно заслужена победа. Цялостният пакет на най-малкия представител на Hyundai N го откроява не само от моделите в класа, а от всички върхови модели в конкурса.

Джак Рикс, редактор на списание Top Gear

i20 N: най-малкият, но мощен N модел

Изцяло новият i20 N съчетава успеха на i20 със спортния и забавен за шофиране дух на Hyundai N. Със своето начало, връщащо се към моторните спортове, най-новият хотхеч на Hyundai N се вдъхновява и заимства инженерните ценности от шампионския рали автомобил i20 WRC. Спортният характер на i20 N осигурява изключително изживяване при шофиране както по пистата, така и по магистралите.

Въпреки че е най-малкият модел N, стилът на i20 N, вдъхновен от моторните спортове, намеква за неговия мощен потенциал. Вторият хот хеч на Hyundai осигурява водещо в класа съотношение мощност/тегло от 171 к.с. на тон за по-пъргаво управление. Хечбекът с пет врати също е оборудван с най-съвременна свързаност и информационно-развлекателна технология и усъвършенствани функции за безопасност.

Точно като всички наши модели Hyundai N, ние създадохме i20 N, за да доставяме вълнуващо изживяване при шофиране на пистата, надеждност по магистралите и ежедневна използваемост. Беше предизвикателство, но успяхме да създадем хечбек с високи динамични характеристики на достъпна цена “, каза Андреас-Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент в Hyundai Motor Europe. „i20 N надмина конкуренцията в един от най-предизвикателните тестове за динамика в индустрията. Много сме горди да видим, че Hyundai заслужи класирането си сред най-добрите марки автомобили.