Начало Тест драйв Торнео Къстъм – комфортен за пътниците, удобен за водача

Торнео Къстъм – комфортен за пътниците, удобен за водача

655
0

Дързък дизайн, модерен интериор, увеличени възможности – с това се отличава новият еднотонен лекотоварен автомобил на Форд Торнео Къстъм.

Гледна точка на пътника: Удобство и комфорт са двете думи които описват усещането ми в пътническата част. Стилното многофункционално вътрешното пространство с качество на седан. Оборудване включва климатик за задната част на салона, а лягащи облегалки и луксозна кожена тапицерия допълват усещането за истинска изисканост.

Тестваният ван е с отделни седалки на втория и третия ред, завъртяни един срещу друг. Това прави комуникацията весела и приятна. Този тип подредба на седалките е за нивото на оборудване Highly Versatile Conference Seating и е стандартно на Titanium и Sport. Версията Versatile Conference Seating (стандартно на Trend) е с отделни седалки на втория ред и 2+1 места на третия. Зад седалките моделът разполагаше с предостатъчно място за багаж, много важно за по-дълги пътувания. Чувствам се удобно и с колегите стигаме до извода, че този ван е идеалното превозно средство за служебен превоз, за пътуване на компании до спортни събития и активности, концерти, събори …

От гледна точка на водача: Усъвършенстваният Къстъм се задвижва от революционния 2,0-литров дизелов двигател Ford EcoBlue, който е с  подобрена динамика, понижен разход на гориво, намалени нива на шум и по-големи сервизни интервали. Плавната и отзивчива 6-степенна автоматична трансмисия  спомага управлението му е много лесно, удобно и приятно въпреки по-големите размери.

Новият дизайн на модела, е превърнал кабината в истински мобилен офис. Разполага с много ниши за подреждане и съхранение на вещи, включително за клипбордове, мобилни устройства, дори папки с формат A4 в долното затворено отделение.

Шофьорът разполага с изваждаща се поставка за чаша под скоростния лост в допълнение към поставките за чаши и отделенията за 2-литрови бутилки в двата края на инструменталния панел. Джобовете на вратите са с три големи пространства за съхранение.

Централният дисплей и контролният панел са изцяло нови и с увеличена ергономичност и лесна употреба. Високите нива на оборудвани са с „плаващ“ 8-инчов цветен сензорен екран, вдъхновен от таблетите, с комуникационната и развлекателна система SYNC 3, която може да бъде управлявана с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“. Тя позволява на водачите на Транзит Къстъм да управляват аудиосистемата, навигацията и свързаните смартфони чрез прости, разговорни команди. Системата е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Комфорт е увеличен с новия дизайн на седалките, а тапицериите са напълно обновени в цялата кабина, с фокус върху изключителното качество, устойчивост и външен вид.

Новият Transit Custom разполага с усъвършенствана гама системи в помощ на водача и е първият лекотоварен автомобил, предлагащ функцията Интелигентен ограничител на скоростта, която поддържа максималната скорост на автомобила в рамките на ограничение, разпознавайки  пътните знаци. Базовата цена на модела е 53 600 лева. Начело на новата гама Транзит Къстъм е динамичното ниво Спорт със 170 к.с., предлагащо широк избор от осем различни варианта на каросерията и седалките, включително ван, комби и ван с двойна кабина, къса или дълга база. Спорт се разпознава с две ленти на предния капак. Спортният стил продължава в кабината с умели съчетания на релефни текстилни вложки и кожени опори.

Тестът е публикуван в брой 216 | юли 2018