Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо доволни от колите си въпреки катастрофите

Торо Росо доволни от колите си въпреки катастрофите

58
0

Болидите на Торо Росо бяха единствените две коли, които не завършиха Гран при на Япония на пистата Сузука. Въпреки това в отбора смятат и навъртените обиколки за добро представяне, тъй като те показват, че STR4 работи чудесно с подобренията по аеродинамиката.

Себастиен Буеми се прибра в бокса рано-рано с повреден съединител.

– Проблемът си го имаше още в загряващата обиколка, когато не успях да потегля. Опитахме се да оправим нещата с промяна в картата за управление, но това не проработи и за истинския старт. След няколко обиколки повредата ме накара да се прибера в пита – обясни той.

Торо Росо ще се приберат и със сериозно количество отломки, след като Хайме Алгерсуари претърпя тежка катастрофа на 130R. 19-годишният младеж не бе сигурен кое е причинило инцидента му, като се съмняваше в налягането на задните гуми или спукване на гума. Същевременно испанецът много съжаляваше и се извини неколкократно на отбора си.

Така всъщност тимът записа нещо като антирекорд с четири големи катастрофи за уикенда, при това само за два дни. „Пресаташетата ни биха предпочели да изкарват далеч по-малко време в медицинския център, чакайки новини за пилотите ни“, проявиха от тима чувство за хумор в коментара си.