Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо доволни от състезателното си темпо

Торо Росо доволни от състезателното си темпо

38
0
Торо Росо

След доста трудната квалификация вчера, Торо Росо са доволни от спечелената точка в Гран При на Великобритания. Хайме Алгерсуари направи поредното си стабилно представяне и успя да прогресира от 18 позиция на старта до 10 място: „В началото на състезанието бях концентриран върху това да остана на пистата, защото беше много хлъзгаво и не исках да направя грешка. Определено бях по-бърз от Хакдфелд и Шумахер, но не успях да се възползвам от това, защото на правите губех време. Вероятно техните болиди бяха настроени с по-малко сила на притискане. Въпреки всичко, аз съм доволен от резултата и благодаря на отбора, който свърши чудесна работа – влизане в точките от 18 стартова позиция е чудесно представяне, особено след като не успяхме да извлечем максимума от меките гуми в квалификацията„, каза младият пилот.

Другият пилот на отбора, Себастиан Буеми, нямаше подобен късмет и се наложи да прекрати участието си след контакт с Пол ди Реста и спукана задна гума. Според Буеми, този инцидент го е лишил от класиране в зоната на точките: „Бих искал да видя кадри от контакта с ди Реста отново, за да разбера какво точно се случи„, коментира швейцарецът. „От моята гледна точка в кокпита аз бях върху сухата част на пистата, а той се опита да влезе от вътрешната страна, където все още бе много мокро. Така че той не успя да спре и тогава усетих удара – задната ми лява гума беше разрушена. Сега е най-добре да забравим всичко това и да започнем подготовката си за Нюрбургринг„, завърши Буеми.

Шефът на тима Франц Тост остана доволен от състезателното темпо на пилотите си и класирането в зоната на точките за шести път през сезона. Според Тост, контактът между Буеми и де Реста е бил по вина изцяло на шотландския пилот на Форс Индия, който не е успял да спре и е принудил пилотът на Торо Росо да напусне състезанието. Тост похвали и избора на стратегия на отбора и заяви, че очаква следващото състезание с увереност.