Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо и Уилямс – реакции след квалификацията

Торо Росо и Уилямс – реакции след квалификацията

49
0
Рубенс Барикело

Хайме Алгерсуари, Торо Росо (17-и):

– Днес ми бе особено трудно да направя стъпката от Q1 до Q2, но в крайна сметка мисля, че направих добра обиколка и подобрих времето си с десета [от секундата]. Не бяхме толкова бързи, колкото очаквахме, така че нямаше как реално да атакуваме Заубер и Форс Индия. Затова опитахме да караме с по-малко ниво на аеропритискане, за да имаме повече скорост на правите, но пък точно заради това преминаването на трети сектор бе наистина трудно – задната част бе прекалено нестабилна и не можех да се справя. Що се отнася до състезанието, то ситуацията още от вчера беше доста ясна. В надпревара като тази в Абу Даби се случват доста катастрофи и отпадания, което може да ни даде шанс за точки, ако се опазим от неприятности и се справим с гумите. Утре нямаме какво да губим, така че ще сме агресивни.

Себастиен Буеми, Торо Росо (18-и):

– Загубих доста време в 19-и завой, където докоснах стената на излизане. Това ми струва 0,3 сек и място в Q2, така че няма как да съм щастлив от протичането на квалификацията. Иронично е, че точно съотборникът ми ме изхвърли от Q2, но сега трябва да се съсредоточим върху надпреварата, а състезателното темпо на колата не бе твърде лошо в свободните тренировки. Затова ще опитам да дам най-доброто от себе си както обикновено.

Рубенс Барикело, Уилямс (7-и):

– Беше страхотна квалификация, особено като се има предвид къде бяхме вчера. В петък имахме определени проблеми, но подобрихме автомобила във всички аспекти и просто съм доволен от днешния изход. Седмо място е по-добре от очакванията ми и се надявам да го запазя и утре. Състезанието, разбира се, е различно нещо, но инженерите ми набраха инерция през този уикенд и съм оптимист.

Нико Хюлкенберг, Уилямс (15-и):

– Рубенс и аз бяхме със съизмеримо темпо, но аз се озовах на 15-а позиция, докато той се класира в топ 10. В Q1 всичко си беше наред, твърдите гуми работеха чудесно. След това сложих мекия тип за Q2 и всичко се промени. Колата внезапно бе с напълно различно поведение. Загубих баланс и сцепление, пързалях се непрекъснато. Беше крайно странно и трябва да видим защо стана така. С добър старт можем да наваксаме няколко места и да приключим утре с положителен резултат.