Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо и Заубер – реакции след Гран при на Абу Даби

Торо Росо и Заубер – реакции след Гран при на Абу Даби

32
0
Ник Хайдфелд

Хайме Алгерсуари, Торо Росо (9-и):

– Много съм щастлив от този резултат – третото ми класиране в точките за сезона. Честно казано, не съм съвсем сигурен как стигнах деветото място, след като стартирах от 17-а позиция! Извадих страхотен късмет, че не попаднах в катастрофата на [Михаел] Шумахер в първата обиколка. След това направихме добър стратегически избор да сменим гуми веднага при излизането на колата за сигурност. Те работиха чудесно в цялата състезателна дистанция, нямаше сериозно износване на задните. Чувствах, че условията на пистата се подобряват непрекъснато, а това означаваше предимство спрямо [Фелипе] Маса в трети сектор и можех да поддържам дистанцията в първите две части на пистата, въпреки че той като че ли бе по-бърз от мен. Заслужено място за целия отбор и прекрасен финал на сезона.

Себастиен Буеми, Торо Росо (15-и):

– Смятам, че направих добро състезание, макар резултатът да не е фантастичен. Направих суперстарт и изпреварих пет коли. Отборът реши да прибере Хайме за нови гуми, а аз да остана на трасето при излизането на сейфти кара. Мисля, че стратегията на съотборника ми бе по-правилната, тъй като той навакса. Малко съм разочарован, защото чувствам, че при различен избор можеше да финиширам в точките.

Ник Хайдфелд, Заубер (11-и):

– Стартът ми беше наред и успях да изпреваря Роберт [Кубица]. След това обаче загубих позицията, когато трябваше да заобиколя Михаел [Шумахер] и Витантонио [Лиуци] след удара им. После се озовах залостен в трафик, а преди състезанието бяхме решили при такъв вариант веднага да вляза да сменя гуми. Беше чудесно решение и проработи даже по-добре от очакваното, тъй като спечелих три места. После успях да намаля разликата спрямо Фелипе [Маса], но нямах шанс да го изпреваря. Щеше да е хубаво да взема точки в последния старт за сезона, но не стана. Поздравления за новия световен шампион Себастиан [Фетел]!

Камуи Кобаяши, Заубер (14-и):

– Разочарован съм от резултата, тъй като много ми се искаше да спечели точки в последното състезание за сезона. Направих каквото можах, но нямаше как да изпреварвам. Колата си беше наред, просто извадихме лош късмет със стратегията. Не ни се получи, тъй като някои болиди спряха по-рано – при колата за сигурност. Иначе стартът ми бе добър, взех две места. По-късно така и не вървях с нормално темпо.