Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо искат да сменят двигателите си Ферари с тези на Рено

Торо Росо искат да сменят двигателите си Ферари с тези на Рено

40
0
Франц Тост

Екипът на Торо Росо възнамерява да смени двигателите си Ферари с тези на Рено от сезон 2014 г., стана ясно по време на първия ден тестове на отборите от Формула 1. Тренировките се провеждат на пистата Херес, като Даниел Рикиардо кара днес новия STR8.

Новината съобщи шефът на тима Франц Тост.

Преговаряме с Рено, но все още нямаме подписан договор – обясни той. – Това със сигурност би било предимство, защото ако се състезаваме с двигател Рено, ще имаме същата скоростна кутия като Ред Бул – това е възможно от гледна точка на правилата. Ще използваме разрешените синергии. Следващият сезон ще е голямо предизвикателство за нас заради драматичните промени в правилата. И това важи както за техническата, така и за икономическата страна. Затова е важно да се знае кои ще са партньорите ни възможно най-рано.

Ред Бул спечелиха титлите при пилотите (със Себастиан Фетел) и конструкторите в трите последни сезона във Формула 1 с двигателите на Рено. Догодина агрегатите ще са напълно нови – настоящите V8 ще бъдат заменени от турбо V6. Френската компания доставя понастоящем мотори на четири отбора (Ред Бул, Лотус, Уилямс и Катерам). С Мерцедес и Ферари са по три екипа (съответно Макларън, Мерцедес и Форс Индия; Ферари, Заубер и Торо Росо). Маруся са с двигател Косуърт, но британската фирма може би няма да продължи да работи в F1 след настоящия сезон.

В падока се спекулира, че Форс Индия може също да сменят двигателите си и да се прехвърлят на Ферари. Говори се, че даването на титулярно място на Жул Бианки в тима от Силвърстоун е част от сделката.